БНРснимка: БулфотоПредседателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ  Мая Манолова е изпратила

...
БНРснимка: БулфотоПредседателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ  Мая Манолова е изпратила
Коментари Харесай

Манолова зове Радев да предложи референдум за промените в Конституцията

БНР

фотография: Булфото

Председателят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ "   Мая Манолова е изпратила намерено писмо до президента Румен Радев с апел да се възползва от конституционните се пълномощия да инициира референдум. Утре тя ще внесе документално мнение за това в президентството и ще даде брифинг от 11.00 часа пред постройката, оповестиха от пресцентъра на " Изправи се БГ ".

В отвореното писмо Манолова приканва президента да се възползва от конституционното си право да изиска привикване на референдум за измененията в Конституцията, вместо те да се вършат единствено от актуалното болшинство на ГЕРБ и то " при привършен заем на доверие от жителите и под диктовката на сенчести кръгове ".

Манолова показва и шест въпроса на " Изправи се.БГ ", които да бъдат предмет на референдума, свързани с независимостта на правосъдната система, промяната в нея, разделянето на управляващите, необятното гражданско присъединяване във властта и отбраната на природата. 

Мая Манолова насочва апела за референдум предвид на законовото право на президента, Министерски съвет и една пета от народните представители да внесат сходно искане, прецизират от пресцентъра.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР